Про роботу собору в період посилення карантину

Дорогі брати і сестри! 1 листопада в місті Києві починають діяти правила “червоної зони” карантину. У зв’язку з цим інформуємо, що всі священнослужителі нашого собору вакциновані на COVID-19 та/або нещодавно перехворіли на цю хворобу.

НАШ ХРАМ ВІДЧИНЕНИЙ. Кожного дня собор відчинений для молитви з 8 ранку до 19 вечора (у неділю до 18:00). Черговий священник буде радий приділити Вам увагу. У соборі продовжується щоденне богослужіння, яке по неділях та на свята транслюється онлайн.

Під час богослужіння наполегливо просимо триматися соціальної дистанції мінімум 1,5 метри та обов’язково бути в захисній масці (яка закриває рот та ніс).

ЗАХВОРІЛИ – СИДІТЬ УДОМА І ДИВІТЬСЯ ПРЯМУ ТРАНСЛЯЦІЮ. Наголошуємо про необхідність залишатися вдома людям, які мають підвищену температуру, хворіють на респіраторні захворювання, невакцинованим парафіянам похилого віку, особам зі слабким імунітетом тощо. Якщо ви мали контакт з хворим на коронавірусну хворобу, просимо дотримуватися правил самоізоляції.

СПОВІДЬ у нашому храмі проводиться кожного дня, коли служиться вечірня (див. розклад). З вівторка по суботу можна також приступити до таїнства з 8:30 до 9:00 ранку. В будні дні черговий священник впродовж дня також може прийняти сповідь. По неділях і на великі свята вранці сповідь не проводиться! Зауважуємо: таїнства Сповіді і Причастя – це два окремі, не обов’язково пов’язані між собою таїнства.

ДО ПРИЧАСТЯ, яке в нашому храмі подається без доторкання до лжиці, запрошуються усі православні християни, які мають намір свідомо причаститися, не є відлученими від Церкви, були відносно нещодавно на сповіді та не скоїли після того тяжкого гріха. Ті, хто не був на сповіді рік чи більше або скоїв тяжкий гріх, мають спочатку обов’язково сповідатися, і вже потім причащатися. Повсякденні, не смертні гріхи не є перешкодою для прийняття Святих Таїн; заради їх прощення треба каятися у своєму серці, усіх прощати, попросити прощення у тих, перед ким завинив, та виправляти життя. Маленьких дітей просимо приносити на Причастя по можливості не тільки у неділю, а у дні з вівторка по суботу включно.

Наполегливо просимо батьків приводити до церкви дітей здорових (без кашлю, чхання, нежиті тощо) та слідкувати за тим, щоби діти в церкві дотримувалися дистанції.

Наші священники на зв’язку і будуть раді надати Вам духовну підтримку:
священник Андрій Дудченко: 067-772-5123;
священник Миколай Тишкун: 097-917-9892;
священник Миколай Павленко: 097-388-3808;
священник Ростислав Воробій: 067-509-0753.

НЕХАЙ БЛАГОСЛОВИТЬ ВАС БОГ! Часи випробувань ми можемо пережити так, щоби стати кращими. Це має спонукати нас ставати ближчими один одному душевно і духовно, зокрема, через взаємну турботу, участь, допомогу і молитву. ХРИСТОС ПОСЕРЕД НАС – І Є, І БУДЕ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *