Богослужіння неділі другої Великого посту

Друга неділя Великого посту у візантійській традиції присвячується пам’яті святителя Григорія Палами – архієпископа Фессалонікійського, видатного богослова XIV століття і захисника ісихазму. Як писав протопресвітер Олександр Шмеман: «В досвіді „ісихазму“, в богослов’ї св. Григорія Палами оживає все передання Отців Церкви; в боголюдському образі Христа і в дарах Святого Духа християнство розкривається як бачення обоженої повноти людського єства, а в ній „богопричасности“ всього у світі… Таке богослов’я самозречення і одинокого сходження до Бога навіть в плані церковного життя важливіше, впливовіше, аніж богослов’я „офіційне“. В „духоносних“ старцях Церква виявляє той полюс свободи від світу, свободи оцінки всього на світі, якого їй так не вистачає в тісному „шлюбі“ з державою». Українська літургійна традиція долучає до цієї неділі й пам’ять преподобних отців Києво-Печерських.  

З огляду на посилення карантинних заходів у місті Києві завтра та у наступні неділі впродовж Великого посту в нашому соборі будемо звершувати три Божественні літургії: на 7:00, 8:00 та 9:00 ранку. Просимо по можливості обирати одну з двох ранніх літургій. Нагадуємо, що по неділях у нашому соборі сповідь не проводиться. До Причастя запрошуємо всіх, хто готувався, хто живе християнським життям та сповідається по мірі потреби. Сповідь звершується у нас за вечірнім богослужінням з 17:00 або вранці у дні, коли є літургія (крім неділі) з 8:30 до 9:00 ранку.

Тих, хто з різних причин не може прийти на службу, запрошуємо долучатися до богослужіння онлайн! Трансляція ведеться за підтримки голови Парафіяльної ради собору Ігоря Лисова та завдяки вашим пожертвам, які ви подаєте разом із проханнями про молитву за здоров’я та за упокій. Записки на поминанням за богослужінням у нашому соборі приймаються онлайн тільки через сторінку за цим посиланням, там вказано й реквізити для добровільних пожертв. Всі подані імена читаються священниками за богослужінням.

Всенічне бдіння:

Божественна літургія:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *