Богослужіння на Різдво Пресвятої Богородиці

21 вересня Православна Церква відзначає одне з дванадцяти головних церковних свят – Різдво Пресвятої Богородиці. Діва Марія народилася від літніх батьків Йоакима та Анни, які довго не мали дітей. З Різдва Богородиці починаються події новозавітної історії спасіння.

Народження Діви Марії не було випадковим. Господь наділив Марію особливою місією в історії спасіння людства від гріха і смерті. Багато пророцтв Старого Заповіту вказували на народження Марії. А найперше про це було сказано ще при вигнанні Адама і Єви з раю: «Я покладу ворожнечу між тобою [змієм] й між жінкою, між насінням твоїм і насінням її. Воно зітре тобі голову, а ти будеш жалити його в п’яту» (Книга Буття, глава 3).

Кілька тисячоліть людство чекало пришестя Народженого від жінки – того, хто покладе кінець владі гріха і смерті над людиною. І ось народжується дівчинка, яка стане здібною відповісти архангелу Гавриїлу: «Я раба Господня, хай буде мені за словом твоїм».

Колись від жінки – створеної у раю «помічниці» — прийшло падіння та рабство гріху. Від жінки тепер приходить спасіння – народження Сина Божого, очікуваного Месії. Шанування Діви Марії у Православній Церкві – христоцентричне. Вона прославляється не стільки за власну святість, скільки за роль, відведену їй Богом в історії спасіння.

Запрошуємо парафіян і гостей до участі у святкових богослужіннях! Трансляція служб ведеться за підтримки Голови Парафіяльної ради собору Ігоря Лисова. За богослужіннями ми також читаємо у вівтарі всі записки, які ви подаєте онлайн на спеціальній сторінці.

20 вересня (неділя):
17:00 – святкове бдіння, сповідь.

21 вересня (понеділок):
7:30 – рання Божественна літургія;
9:00 – пізня Божественна літургія (архієрейським чином, з трансляцією):

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *