Богослужіння у неділю 7 по П’ятидесятниці та зустріч учасників Синодальної комісії з міжхристиянського діалогу

Сьогодні, у неділю 26 липня, на собор архангела Гавриїла, Божественну літургію у ставропігійному Спасо-Преображенському соборі очолив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, якому співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, єпископ Генічеський Никодим, клірики Спасо-Преображенського собору і Православної Церкви України та члени Синодальної комісії по міжхристиянському діалогу. Митрополит Димитрій сказав проповідь після Євангелія. Після літургії духовенство і громада помолилися за упокій Блаженнішого Митрополита Володимира перед пам’ятником на соборній площі.

На завершення богослужіння Преосвященний митрополит Олександр та ктитор Спасо-Преображенського собору Ігор Володимирович Лисов привітали владику Димитрія з ювілейними датами його життя, які очільник львівської дієцезії святкував цього місяця, а саме: двадцята річниця єпископської хіротонії, десятиліття перебування на львівській кафедрі та двадцятип’ятиріччя прийняття чернечих обітниць. У пам’ять цих подій архіпастирю від імені Спасо-Преображенської парафії було піднесено в дар панагію.

У відповідь Преосвященний митрополит Димитрій висловив слова подяки за запрошення і надання можливості провести засідання Комісії на базі Спасо-Преображенської парафії, а також привітав Ігоря Володимировича з нещодавноминулим Днем народження, вручивши в благословіння ікону його небесного покровителя – святого страстотерпця князя Київського та Чернігівського Ігоря.

Головним питанням порядку денного зустрічі слугувало затвердження кінцевої редакції положення Комісії з міжхристиянських відносин ПЦУ, яке буде найближчим часом подане на розгляд Священного Синоду. Голова комісії митрополит Львівський і Сокальський Димитрій та члени комісії щиро вдячні Ігорю Володимировичу за підтримку та постійне піклування про Православну Церкву України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *