Священник парафії співслужив ієрарху Елладської Православної Церкви

У неділю, 4 серпня, перебуваючи у Греції, клірик нашого Спасо-Преображенського собору та духівник Переяслав-Вишневської єпархії протоієрей Миколай Тишкун співслужив керуючому митрополією Дідімотейхо, Орестіади і Суфлі Елладської Православної Церкви митрополиту Дамаскіну за Божественную літургію у кафедральному соборі святого Афанасія.

За богослужінням були піднесені молитви за мир між православними християнами.

Також владика особисто провів ознайомчу екскурсію кафедральним містом, архітектуру якого прикрашають старовинні храми. Гості з України завітали до адміністрації Митрополії, дізнались про єпархіальну дияконію, парафіяльне життя духовенства, та познайомилися з кліром.

Протоієрей Миколай поспілкувався з митрополитом Дамаскіном про сучасне церковне життя, зокрема, відносини Української та Елладської Православних Церков. Отець Миколай передав вітання та запрошення від митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра відвідати Переяславсько-Вишневську єпархію Православної Церкви України, зокрема Спасо-Преображенський собор у Ліко-Граді. Також отець Миколай передав від владики Олександра його останні книги, видання Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та Спасо-Преображенського собору, зокрема, україномовні Служебник (Літургія св. Іоана Златоуста) та Молитовник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *