Ізраїль – Йорданія в кінці вересня: Паломницький центр “Фавор” при нашому соборі набирає групу!

Раді повідомити, що з благословення митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра при нашому соборі створено Паломницький центр “Фавор” Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України. Особливість наших поїздок – авторські паломницькі маршрути, створені досвідченими організаторами та найкращими гідами. Ви зможете відвідати не тільки всесвітньо відомі християнські святині, а й культурні та історичні пам’ятки, познайомитеся з історією і богослов’ями Церкви. Ми вже не перший рік збираємо паломників – і це завжди чудові групи інтелігентних та ерудованих людей, котрі, відвідавши одну з подорожей, залишаються найкращими друзями і наступні подорожі вже планують разом…

Раз на рік, восени, коли на єврейське свято Рош-га-Шана хасиди масово відвідують Умань, у наших паломників є можливість придбати квитки на чартерні авіарейси до Святої Землі з максимальними знижками. Саме під ці рейси ми розобили наступну програму. 

Оголошуємо набір в паломницьку групу в Ізраїль та Йорданію на 25 вересня – 2 жовтня 2019 року.

ОСОБЛИВОСТІ ПРОГРАМИ:

  • повні 8 днів (7 ночей в готелях) на Святій Землі; 
  • повноцінні три дні в Йорданії;
  • вперше включено стародавні міста півдня Ізраїля;
  • Божественна літургія на свято Воздвиження Хреста Господнього на Голгофі;
  • супровід одного з найкращих гідів по Святій Землі – Зоар Хальфан;
  • середній розмір групи (не 50, а максимум 30 осіб).

МАРШРУТ:

День 1. Середа. 25 вересня 2019. Київ – Тель-Авів – Віфлеєм

Виліт з аеропорту “Бориспіль” орієнтовно о 08.00 (це чартерний рейс, тому час вильоту може змінюватись). Зустріч з гідом. Переїзд: Лідда, храм и гробниця св. вмч. Георгія Побідоносця (*програма може змінюватись в залежності від часу вильоту і проходження кордону). Переїзд в Віфлеєм. Вечеря і ночівля.

День 2. Четвер. 26 вересня 2019. Арад – Беер Шева

Сніданок. Цього дня вирушимо у південну частину Святої Землі, куди рідко потрапляють паломники. Відвідаємо міста, пов’язані з прадавньою історією праотців, описану в перших книгах Старого Завіту. Арад – місто, котре згадується в Біблії, зруйноване 2700 років тому. В Тель Араді культурних прошарків два, але вони відносяться до найбільш древніх періодів історії: ханаанський і період  приходу і присутності тут юдеїв (з XI ст. до н.е.). В кріпосному дворі археологи знайшли останки храму — маленької копії Храму царя Соломону в Єрусалимі. Беер Шева – біля пагорба були знайдені руїни древнього міста Тель Беер-Шеви. Також було знайдено тут 15 археологічних прошарків. На пагорбі Телль-Шева були знайдені руїни римської фортеці, язичницького храму і палкацу часів правління царя Ірода. Повернення в готель. Вечеря. Виїзд в Єрусалим на нічну службу в Храм Гроба Господнього.

День 3. П’ятниця. 27 вересня 2019. Єрусалим. Воздвиження Хреста Господнього

Повернення в готель 04.00 Відпочинок. 10.30 Сніданок. Виїзд до Єрусалиму. Церква св. Петра в Галіканте, де Апостол зрікся Хреста, ще її називають церквою «Петушиного крику», вона побудована над ймовірним будинком першосвященника Каяфи. Сіон: Сіонська світлиця – будівля, де відбувалась Тайна Вечеря. Вірменський собор св. Яковів, він стоїть над місцем усікновіння глави ап. Якова Заведеєва, там же знаходяться мощі ап. Якова брата Господня (по можливості). Монастир святого апостола Марка – один з найдавніших християнських храмів Єрусалиму. Церква належить сирійській православній общині древнього Сиро-Яковітського патріархату. Тут були знайдені надписи VI ст. про те, що це дім Марії, матері Іоанна по прозвищу Марк. Зараз стовп з цим надписом встановлений в північній частині церкви. На верхньому поверсі знаходиться кімната св. Марка. В будинку Марії переховувся ап. Петро після втечі з темниці. Храм св. Іоанна Хрестителя (V ст.) вважається однією з найдавніших християнських церков Єрусалиму. Храм Гробу Господня – найбільша святиня світу, де знаходиться Гроб Господній і Голгофа. Повернення в готель. Вечеря і ночівля.

День 4. Суббота. 28 вересня 2019. Віфлеєм. Виїзд до Ізраїльсько – Йорданського кордону

05.40 Базиліка Різдва Христового – побудована над печерою, де народився Христос: біля місця Різдва Христова багато років трудився великий подвижник віри – блаженний Єроним Стридонський. Сніданок. Виїзд з речами. Переїзд на кордон з Йорданією. Джераш – одне із трьох великих римських міст (як Петра і Пальміра, що знаходилась в Сирійській пустелі). Його вулиці з колонадами, три театри, два храми і 15 візантійських церков раннього періоду, викликають таке приголомшливе враження, що місто називають Східними Помпеями. Переїзд. Поселення в готелі в Аммані. Вечеря і ночівля.

День 5. Неділя. 29 вересня 2019. Йорданія

Сніданок. Тель Мар Ільяс – батьківщина пророка Іллі. Розкопки стародавніх храмів VI –початок VII ст. Бетані – саме тут відбулась зустріч Христа з Іоанном Предтечою, котрий проживав в цій місцевості. Місце Хрещення Ісуса Христа, омовіння в водах річки Йордан. Мадаба – біблійне місто Медева, батьківщина мозаїк. Відвідаємо храм св.Георгія Побідоносця (грецький православний храм, відбудований на місці одного з перших в світі християнських храмів. Храм св.Георгія відомий тим, що на його підлозі зберіглась найдревніша і детальна мозаїчна карта Декаполісу (VI ст. н.е.). В храмі знаходиться чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Троєручиця». Поїздка на гору Нево, з вершини якої пророку Мойсею відкрився вид на Землю обітованну. Знайомство з розкопками церкви з мозаїками VI ст. Повернення в готель. Вечеря і ночівля.

День 6. Понеділок. 30 вересня 2019. Йорданія – Петра – одне з 7 чудес світу

Сніданок. Ранній виїзд до Петри. Загадкове і незвичайне скельне місто, про яке знаходили час писати мудреці давнини, і яке навіть згадувалось в Біблії. Саме тут Мойсей витягнув воду зі скелі, а місцева річечка досі носить назву Ваді-Муса, що в перекладі означає «річка Мойсея». Петру побудували набатейці більше 2000 років тому. Стародавнє місто було побудовано за подобою міст стародавньої Греції. Але й тут у червоно-рожевих скелях видніються фасади будівель. Наприклад, Ед-Дейр – величезний монастир, розташований на вершині скелі. Стіни цієї монументальної споруди, висотою і шириною по 50 метрів, мають вирізи хрестів. Ймовірно, в минулому в монастирі розміщувалась християнська церква. Всього збереглося кілька сотень скельних приміщень. Їх фасади відображають всю історію будівництва міста – від найгрубіших до майстерно виконаних з запозиченими античними традиціями будівництва. Повернення в готель в Аммані. Вечеря. Ночівля.

День 7. Вівторок. 01 жовтня 2019. Йорданія – Ізраїль

Сніданок. Ранній виїзд, проходження кордону. Переїзд до монастиря прп. Герасима Йорданського – один з найдавніших монастирів в Юдейській пустелі. В монастирській церкві знаходиться чудотворний образ Божої матері “Годувальниця”. Кумран – залишки старовинного поселення на північно-західному березі Мертвого моря. Поселення зруйновано у 68 році римським Х легіоном під час юдейського повстання проти Римської імперії. В середині ХХ ст. у печерах поблизу Кумрану були знайдені близько 900 сувоїв манускриптів біблійних текстів різного ступеня цілісності, в основному, написані на пергаменті, але також і на папірусі. За цей час був проведений великий об’єм розкопок. Посудини, єврейські ритуальні ванни і кладовища були знайдені разом з їдальнею або кімнатою для нарад, також були виявлені уламки верхнього поверху (можливо служив скрипторієм), печі для випалювання кераміки та башта. Багато вчених вважають, що тут розміщувалася громада юдейської секти ессеїв. Поселення в готель в Віфлеємі. Вечеря і ночівля.

День 8. П’ятниця. 02 жовтня 2019. Віфлеєм – Юдейська пустеля – відліт в Київ

Сніданок. Виїзд з речами. Стародавній парк з фортецею Іродіон. Одна з відомих будівель Ірода Великого та ймовірне місце його поховання, а також єдиний топонім у світі, що носить його ім’я. Тут були знайдені такі стародавності: система таємних фортифікацій періоду повстання Бар-Кохби з тунелями й лазами для раптових атак. Також археологи розкопали рештки центральної споруди Іродіона — круглої будівлі з вежами, лазню. Були розкопані підземні резервуари для води. Експедиція на Іродіоні триває дотепер. В результаті робіт був розкопаний вхід у палац, триває реставрація театру та фресок. По можливості Абу Гош (ймовірний Еммаус – по дорозі сюди воскреслий Ісус Христос явився двом ученикам). Переїзд в аеропорт, вечірній відліт до Києва.

Пожертва за участь в паломництві: 640 доларів США (група від 25 до 30 осіб).

Включає:

  • Розміщення в готелях 3-4* (проживання в 2-х і 3-хмісних номерах);
  • Харчування в готелях – сніданок, вечеря – шведський стіл;
  • Трансфери по программі на комфортабельному автобусі;
  • Медичне страхування;
  • Чайові водіям;
  • Супровід гіда і священника.

Додатково оплачується:

  • Авіапереліт Київ – Тель Авів – Київ + страхування ($170 в грн., по курсу авіакомпанії на день оплати). У вартість квитка включено перевоз багажа!
  • Вхідні квитки в Ізраілі і Йорданії та прикордонні мита ($250 з людини, за всю поїздку);
  • Обіди (за бажанням), вода.
  • Доплата за 1-місне розміщення.

Для запису в паломницьку групу і придбання квитків на чартерний рейс пишіть нам на адресу favor.palom@gmail.com або телефонуйте співробітникам Паломницького центру “Фавор”:

  • протоієрей Андрій Дудченко: +380-67-772-5123 (WhatsApp, Viber, Telegram);
  • Олена Володимирівна Сотничек: +380-98-126-49-10, +380-66-497-49-30.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *