Митрополит Олександр взяв участь в урочистостях з нагоди Дня пожежної охорони

Сьогодні, 17 квітня, на запрошення начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області Василя Слободяника заходи відбулися у місті Біла Церква та в селищі Ставище. Владику супроводжували клірики Спасо-Преображенського собору і Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України.

У Білій Церкві біля меморіалу, встановленого «на честь героїзму та мужності тих, чия праця – подвиг, а головна нагорода – врятоване життя», владика Олександр благословив 13 курсантів, яких було прийнято цього дня до лав рятувальників. Також помолилися за спочилих рятувальників, які життя своє за побратимів віддали – перед меморіалом на честь загиблих пожежників було відслужено заупокійну літію.

У смт. Ставище владика Олександр освятив меморіальну дошку на честь Нагаївського Георгія Володимировича – ветерана пожежної охорони, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Меморіал встановлено на стіні місцевого пожежного депо, яке з’явилась у населеному пункті саме стараннями пана Георгія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *