Чудотворні ікони зі Святої Гори Афон прибули до собору

З благословення митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра до нашого собору прибули чудотворні списки ікон Божої Матері “Достойно є”, “Всецариця”, “Скоропослушниця” “Іверська”, “Троєручиця”, “Ігуменя Святої Гори” і “Пояс Богородиці”, привезені зі Святої Гори Афон.

Ці ікони проїхали вже понад чотириста церков та лікарень України. Ікона “Достойно є” шість місяців перебувала в зоні АТО, де перед нею молилися захисники нашої держави. Багато людей отримували зцілення і Божу допомогу у складних життєвих ситуаціях після молитви перед цими іконами.

Особлива молитва перед цими іконами в нашому соборі відбудеться у першу неділю Великого посту, що називається неділею Православ’я, 17 березня, коли Церква відзначає відновлення шанування святих ікон у IX столітті після тривалого і важкого періоду іконоборства. Одразу після літургії (яка починається о 9:00) буде служитися молебень неділі Православ’я.

Більшість привезених ікон перебуватиме в соборі до неділі Хрестопоклонної включно, 31 березня.

Нагадуємо також, що в нашому соборі постійно перебувають ікони, написані на Святій Горі Афон. Це, зокрема, місцевошанований образ Богородиці “Всецариця”, Іверська ікона Божої Матері та образ святого Георгія Побідоносця, написаний монахом Лукою з монастиря Ксенофонт.

Запрошуємо усіх до молитви!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *