На свято Обрізання Господнього і святителя Василія Великого митрополит Олександр звершив у нашому соборі дві хіротонії

У понеділок 14 січня наш соборний протодиякон Ростислав Воробій прийняв пресвітерську хіротонію від рук митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра. Голова Парафіяльної ради Ігор Лисов, духовенство і громада собору щиро вітають нового священика! Також за Божественною літургією цього дня владика Олександр висвятив у сан диякона Костянтина Корзу – відомого в Києві проповідника. За службою також молилися про благословення Боже на прийдешній рік – щоб він став роком миру в державі, у Церкві, в суспільстві та у серцях усіх людей. Після служби протоієрей Андрій Дудченко від імені громади собору привітав Ігоря Володимировича Лисова з різдвяними святами. Голова Парафіяльної ради привітав усю громаду зі святами, а новому священику отцю Ростиславу побажав плідного служіння Богу і людям. Насамкінець Митрополичий хор Fresco Sonore під управлінням Олександра Тарасенка заспівали щедрівки.

На восьмий день від Різдва Христового, 1/14 січня Православна Церква святкує Обрізання Господнє та пам’ять святителя Василія Великого. За законом Мойсеєвим, відповідно до Завіту, який уклав Бог з Авраамом, у народі Ізраїлевому кожне немовля чоловічої статі мало бути обрізане на восьмий день, і цього ж дня немовляті давали ім’я. Тож, сьогодні згадуємо про те, як новонароджений Син Божий підкорився Закону та отримав людське ім’я Ісус. Значення цього імені – “Бог спасає” – стане зрозуміло вже після Голгофи… Святитель Василій Великий, пам’ять якого теж відзначаємо сьогодні, був архієпископом Кесарії Кападокійської у другій половині IV століття. Це один з найталановитіших християнських богословів, що багато потрудився для роз’яснення віри у Пресвяту Трійцю, уклав перші правила чернечного життя тощо. Літургія святителя Василія є у церковному вжитку до сьогодні.

One thought on “На свято Обрізання Господнього і святителя Василія Великого митрополит Олександр звершив у нашому соборі дві хіротонії

  1. Добрий день!
    На жаль, в цей день ми з дружиною перебували в іншому місті та не мали можливості бути в нашому соборі на цій службі. Дізналися про хіротонію о.Ростислава та висвячення у сан диякона о.Костянтина лише сьогодні. Надзвичайно зраділи за о.Ростислава та о.Костянтина.
    А́ксіос (ἄξιος)!!!
    Хай Бог дає сили та натхнення для служіння Богу та народу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *