Служба в день святого Миколая

Сьогодні, у день святого Миколая Чудотворця, Божественну літургію в нашому соборі, а також всеношну напередодні ввечорі, очолив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр у співслужінні кліриків собору. Проповідь після Євангелія сказав протоієрей Андрій Дудченко. Перед відпустом літургії з вівтаря на середину храму винесли ікону святого Миколая, яка вчора ввечері оновилася в домі о.Андрія. Ще вчора ця ікона була зовсім темна, так що важко було розібрати, хто саме на ній зображений. Ікона оновилася вчора ввечері, після вечірнього святкового богослужіння, розповів священик.

Після служби духовенство і громада собору привітали владику Олександра з одинадцятою річницею єпископської хіротонії і побажали бути добрим пастирем, який веде народ Божий до Христа. У слові до парафіян владика повідомив про Собор Православної Церкви України, який відбувся в суботу 15 грудня в Софії Київській, та про вірчу грамоту Вселенського Патріарха Варфоломія про визнання канонічного статусу митрополита Олександра, який підтримав рішення Собору та увійшов в клір Православної Церкви України.

Сьогодні вперше під час літургії в нашому соборі поминали Вселенського Патріарха Варфоломія та Блаженнішого Митрополита Київського Епіфанія. “Я хочу подякувати Парафіяльній раді і особисто її голові Ігорю Володимировичу Лисову за те, що наша парафія залишилася в єдності та прямує до єдності нашої святої автокефальної апостольської Київської Церкви. Нехай нас усіх Господь укріпить у вірі, правді і любові”, – сказав митрополит Олександр. Парафіяни вітали владику оплесками.

За сприяння голови Парафіяльної ради Ігоря Лисова Божественна літургія транслювалася наживо тут на нашому сайті та на YouTube-каналі Спасо-Преображенського собору.

Фото Максима Сидоренка.

One thought on “Служба в день святого Миколая

  1. СЛАВА БОГУ!!!! что община перешла в ПЦУ!!! СЛАВА БОГУ!!! что теперь есть независимая от московии УКРАИНСКАЯ ЦЕРКОВЬ!!!! Владыко! молюсь за ВАС… Дай БОЖЕ ВАМ И ВСЕМ БОЖИИМ СЛУЖИТЕЛЯМ ВАШЕГО СОБОРА ДОЛГИЕ ЛЕТА….СЛАВА УКРАИНЕ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *