За Божественною літургією у неділю 2 вересня співав хор святого Антонія з Лівану

Сьогодні, у неділю 2 вересня, пізню Божественну літургію в нашому соборі очолив благочинний протоієрей Валерій Кравець. За богослужінням співали архієрейський хор собору під управлінням Олександра Тарасенка та чоловічий хор святого Антонія з міста Дума (Ліван). Проповідь після Апостолу сказав протодиякон Іван Гичун. На Євангельське читання проповідував протоієрей Віталій Машинський. Ранню Божественну літургію в Успенському приділі собору очолив протоієрей Андрій Дудченко. Після пізньої літургії служили молебень для учнів, студентів та викладачів на початок нового навчального року. А по завершенні всього богослужіння хор св. Антонія виступив з концертом (див. нижче).

Нагадуємо, що на першому тижні вересня у нас вже починаються біблійні заняття (вівторок, 19:00) та бесіди на різні теми (середа, 19:00). Запрошуємо до спілкування!

За сприяння голови Парафіяльної ради Ігоря Лисова Божественна літургія транслювалася наживо тут на нашому сайті та на YouTube-каналі Спасо-Преображенського собору.

На запрошення митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра чоловічий хор св. Антонія з міста Дума (Ліван) разом із настоятелем місцевого монастиря Успіння Богородиці архімандритом Антонієм відвідали Преображенський собор міста Києва та Музей Блаженнішого Митрополита Володимира.

Хор співав за Божественною літургією, а по закінченні виступили перед парафіянами та гостями собору зі святковим концертом, на якому звучали духовні піснеспіви арабською та арамейською мовами.

Потому ліванські паломники відвідали меморіальний Музей Блаженнішого Митрополита Володимира та оглянули його експозицію, де зокрема, представлені й експонати з Лівану.

З початку цього року почалась тісна співпраця Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира з Української амбасадою у Лівані з метою зміцнення та розширення духовних зв’язків між двома країнами.

Гостей з Лівану супроводжував Надзвичайний і Повноважний Посол України в Лівані Ігор Осташ, на запрошення та сприянням якого хор з Думи прибув до нашої країни. Зазначимо, що Ігор Осташ – ініціатор багатьох проектів, націлених на укріплення зв’язків між Ліваном та Україною. Наразі ведеться зйомка фільму “Український Ліван”, що розповідає про зв’язок української та ліванської культур. Також сприянням пана посла цьогоріч українські священники відправили Пасхальну літургію українською мовою для української громади у соборному храмі ліванського монастиря Ель Нуріє.

Фото Максима Сидоренка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *