Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив Успенський і Воскресенський приділи собору і очолив Божественну літургію

Сьогодні велике свято для громади нашого собору. Освячено два нови приділи: лівий на честь Успення Пресвятої Богородиці та в крипті-усипальниці на честь Воскресіння Христового, збудовані коштом Голови Парафіяльної ради нашого собору Ігоря Володимировича Лисова. Чин освячення і Божественну літургію в соборі звершив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству співслужили митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Кам’янський і Царичанський Володимир, архієпископ Обухівський Іона, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Золотоношський Іоанн, єпископ Білогородський Сильвестр, клірики собору та гості в священному сані разом з вірним народом Божим.

Після читання Євангелія Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви зі словом проповіді.

Після відпусту Предстоятель висловив подяку голові Парафіяльної ради нашого собору Ігорю Лисову за створення храмового комплексу в Ліко-Граді та з нагоди 60-річчя нагородив його церковним орденом преподобного Іова Почаївського першого ступеня. Митрополит Онуфрій зазначив, що він захоплений красою комплексу Спасо-Преображенського собору. Предстоятель побажав ктитору собору доброго здоров’я і плідної праці на благо людей і Господа Бога.

Ігор Лисов подякував Предстоятелю і гостям за участь в урочистостях і вручив Блаженнішому владиці від імені парафіян панагію, привезену зі Святої гори Афон. Ігор Володимирович подякував Блаженнішому владиці та всім священнослужителям, які прийшли на освячення приділів і побажав усім жити в доброму здоров’ї, мирі і злагоді. Ктитор також подякував Юрію Левченку і Димитрію Денисенку за сумлінну працю над художнім оформленням і оздобленням комплексу нашого собору. Владика Олександр (Драбинко) в пам’ять про освячення собору подарував Блаженнішому владиці Онуфрію ківот з часточками мощів святих жон.

За сприяння голови Парафіяльної ради Ігоря Лисова Божественна літургія транслювалася наживо тут на нашому сайті та на YouTube-каналі Спасо-Преображенського собору.

Фото Максима Сидоренка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *