Пасхальне богослужіння (відео, фото)

Христос воскрес! Від імені митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, голови Парафіяльної ради Ігоря Лисова і усієї громади Спасо-Преображенського собору вітаємо читачів сайту з Великоднем! Нехай радість про Воскресіння Ісуса Христа, мир і любов Божі наповнюють наші серця.

Святкове богослужіння очолив владика Олександр. Ввечері перед службою клірик нашого собору отець Віталій Машинський привез до храму Благодатний вогонь з Єрусалиму. Цим вогнем засвітили всі лампади в соборі. На полунощниці владика разом із пресвітерами читав канон Великої Суботи перед Плащаницею. На Хресну ходу вийшли трохи раніше за опівночі, щоб до опівночі вже підійти до зачинених дверей храму. Цього року на богослужіння прийшло помітно більше вірян, ніж в усі попередні роки. За літургією причащали на три чаші. Євангеліє читали дванадцятьма різними мовами: церковнослов’янською, болгарською, грецькою, єврейською, сербською, латинською, турецькою, німецькою, польською, англійською, французькою та українською.

Запрошуємо переглянути фоторепортаж і відеозапис усього нічного богослужіння. За сприяння голови Парафіяльної ради Ігоря Лисова Пасхальне богослужіння транслювалося наживо на нашому сайті та на YouTube-каналі Спасо-Преображенського собору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *