Божественна літургія у Прощену неділю

Сьогодні, 18 лютого, – остання неділя перед Великим постом, неділя Прощена. За Божественною літургією цього дня читається уривок з Нагорної проповіді Спасителя (з Євангелія від Матфея), де Господь говорить на необхідності прощення наших ближніх: як ми прощаємо своїх ближніх, так і Отець небесний простить нам наші гріхи, якщо ж не прощаємо ближніх – то і Бог не простить нас. Богослужіння цього дня в нашому соборі очолив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр у співслужінні кліриків собору та разом з усім вірним народом Божим. Після Апостолу проповідував протодиякон Сава Заріцький, проповідь після Євангелія сказав протоієрей Тарас Козка.

Запрошуємо на великопісні богослужіння до нашого собору та просимо звернути увагу, що починаючи з наступної неділі ми будемо служити дві Божественні літургії кожної неділі: рання о 7:00 та пізня о 9:00.

За сприяння голови Парафіяльної ради Ігоря Лисова Божественна літургія транслювалася наживо на нашому сайті та на YouTube-каналі Спасо-Преображенського собору.

Читання Апостолу:

Читання Євангелія:

Повний запис відео буде доступний для перегляду після обробки на сервері:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *