Мощі Георгія Побідоносця знов у Києві

Мощі Георгія Побідоносця, побувавши у п’яти містах України, знов у Києві в Спасо-Преображенському соборі. Пропонуємо відвідувачам сайту сюжет, що вийшов вчора в ефірі Першого національного телеканалу.

Сьогодні у храмах святе надвечір’я на честь Введення у храм Богородиці, яке відзначають 4-го грудня. Тож у Спасо-Преображенському соборі для вірян подвійні урочистості – на вечірній службі вони можуть вклонитися святим мощам.

“Швидка десниця”- кажуть у Греції про праву руку Георгія Побідоносця. Після щирої молитви святині допомоги довго чекати не доводиться. Монахи з Афону пояснюють це просто: мовляв святий Георгій близький до Бога, тож і прохання людей передає швидко. Мощі супроводжує архімандрит з Ксенофонтового монастиря і він вражений терплячістю українців, які відстоюють годинні черги аби вклонитись святому Георгію.

Алексій ігумен святої обителі Ксенофонт (АФОН):

– Святий Георгій і тут здійснює чудеса, у нас таке було нещодавно прямо пі час служби. Він вилікував важкохвору людину. 

Сьогодні на службі здійснюють єлеопомазання, адже завтра одне з двунадесятих свят – введення у храм Богородиці.

Протоієрей Валерій Кравець, благочинний Свято-Преображенського собору:

– Кожного всеношного бдіння відправляється так званий поліелей – така хвала Богу – виходить священик чи архієрей і помазує усіх православних святим елеєм.

Святий Георгій, кажуть монахи, чує кожне серце, яке звертається до нього з молитвою. І сьогодні у кожного свої прохання до швидкого помічника.

Олександр, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський:

– Я вірю і надіюсь, що саме цією правицею, якою святий Георгій переміг змія, він дасть перемогу і нашим люблячим серцям і приведе їх до знайдення компромісу – того шляху, який угодний Богові.

У Спасо-Преображенському соборі мощі святого Георгія пробудуть до 10 години ранку 5 грудня. А потім – знов подорож. До Одеси, Армянська та Сімферополя.

Ольга Скотникова, Євген Чижик. Перший Національний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *