Свято Покрова – річниця освячення нашого собору

14 жовтня, у день свята Покрова Пресвятої Богородиці, Божественну літургію в нашому соборі відправив настоятель архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Для  нашої громади це особливий день: рік тому до цього свята було приурочене освячення храму, яке звершив Блаженніший Митрополит Володимир.

Після богослужіння владика Олександр поздоровив духовенство і парафіян з цією датою та передав вітання Блаженнішого Владики. Також архієпископ Олександр вручив ктитору храму Ігорю Лисову орден Ярослава Мудрого.

Після літургії владика Олександр освятив хрест для бані каплиці в ім’я святого пророка Іллі,  яка зведена на вершині  горі Високий Верх біля села Волосянка Сколівського р-ну Львівської області старанням нашого ктитора Ігоря Лисова.

За святковим богослужінням молилися члени делегації Грузинської Православної Церкви на чолі із співробітником Патріархії протоієреєм Георгієм Харазашвілі. Гості передали у дар нашому храму ікону рівноапостольної Ніни, просвітительки Грузії, освячену Святішим Патріархом-Католікосом Іллею, а владиці Олександру – патріаршу панагію із зображенням Святої Трійці. В свою чергу, Високопреосвященніший владика вручив отцю Георгію орден святого великомученика Георгія Побідоносця та спеціальні ювілейні наперсні хрести, випущені до 75-річчя Блаженнішого Митрополита Володимира.

Ікона рівноапостольної Нини із часточками гробу та волосся святої постійно перебуватиме у нашому храмі.

Ікону освятив в Грузії Патріарх-Католікос Ілля:

Фоторепортаж зі свята. Фото диякона Максима Брусники:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *