Сповідь

Сповідь в нашому храмі звершується в усі дні, коли правиться вечірня (див. поточний розклад), наприкінці богослужіння, а також у дні, коли правиться Божественна літургія: по буднях та по суботах – з 8:30 ранку до 9:00 (до початку літургії). По неділях і на свята вранці сповіді немає! Просимо сповідатися завчасно, напередодні або за декілька днів перед Причастям. Тим, хто живе християнським життям та намагається причащатися регулярно, намає потреби сповідатися кожного разу перед причащанням.

Сповідь можлива й у інші дні по домовленості із священиком. За інформацією звертайтесь до церковної лавки або телефонуйте.

До сповіді потрібно:

  • проаналізувати своє життя на предмет гріховних вчинків;
  • примиритися з усіма людьми;
  • мати твердий намір виправити життя, так щоб жити за заповідями Божими.

Докладніше про підготовку до першої сповіді можна дізнатися з наших порад, або з літератури, яку вам порекомендують у церковній лавці.

37 thoughts on “Сповідь

  1. Здравствуйте. Будет ли сегодня исповедь после службы?

    • Здравствуйте, Ольга. Исповедь в нашем храме проводится всегда во время вечерней службы (если есть желающие), а также утром до литургии, когда служится литургия (в воскресенье и праздники с 8 утра, по субботам с 8:30).

  2. Христос Всокрес!
    Коли можна сповідатися, щоби Милістю Божою причаститися на Божественній Літургії на Віддання Пасхи?

  3. Дуже гарний Собор, служба та хор. Спаси Господи.

  4. Доброго вечора! Підкажіть, будь ласка, по неділям о котрій сповідають?

    • Доброго дня, Наталія. По неділях сповідь проводиться з 8:00 ранку. Бажано прийти на початок, щоб у священика було достатньо часу приділити Вам увагу. З повагою, священик Андрій.

  5. Здравствуйте! Скажите, когда состоится ближайшее соборование? Спасибо.

    • Доброго дня, Ірино! Найближче загальне соборування буде тільки під час Великого посту, тобто весною 2017 року. Але це таїнство над хворими людьми можна провести коли потрібно, на прохання. З повагою, священик Андрій.

  6. Здравствуйте,

    В ближайшую субботу в котором часу исповедь?

    • Доброго дня, Ірино. Як завжди, в суботу сповідь з 8:30 по 9:00 ранку або ввечері 17:00-19:00. З повагою, священик Андрій.

  7. Доброго дня!у нас назначено венчание на 26.04,но к сожалению,мы должны уехать на выходные.можно ли будет исповедоваться и причастится в пятницу 21.04 или в среду,перед венчанием?

    • Христос воскрес! Доброго дня, Євген! Так, причаститися можна в будь який день коли правиться Літургія – у нашому соборі це кожного дня крім понеділка. На сповідь просимо прийти напередодні ввечері, на службу яка починається о 17:00, або вранці перед Літургією – на 8:30 (будьте вчасно!). З повагою, священик Андрій.

  8. Христос Воскрес! У нас на кінець квітня назначено вінчання. Наречений ходить кожного тижня в церкву на службу, але ніколи не сповідався. Він хоче посповідатись перед вінчанням, чи це не буде перешкодою?

    • Воістину воскрес! Чекаємо на сповідь у суботу ввечері (17:00). Перед вінчанням обов’язково треба сповідатися і причаститися. З повагою, священик Андрій.

  9. Добрий день.
    Скажіть, будь-ласка, 08.07.2017 в суботу, до сповіді з 8:00 до 9:00, а до причастя після літургії 10:30, все правильно?

    • Доброго дня. Так, сповідь до літургії. А ось Причастя – це за літургією, а не після неї. Не треба розглядати Причастя окремо від літургії. Тому – з 9:00 літургія, за якою – Причастя.

  10. Добрий день! Підкажіть, будь ласка, коли можна прийти до сповіді цього тижня?

    • Завтра, у середу, о 17:00, далі у четвер та суботу о 8:30.

  11. Добрий день.
    Скажіть чи можу сповідатись вперше у неділю 2 вересня 2018р. І коли можливо потім причаститись?
    Дякую
    З. повагою Людмила.

    • Доброго дня, Людмила. Так, будь ласка, приходьте на сповідь на 8 ранку і потім можете цього ж дня причаститися. Божественна літургія почнеться о 9:00. З повагою, священик Андрій.

  12. Доброго дня! Чи буде завтра (15 жовтня) проводитися сповідь у храмі?

      • Вітаю! Скажіть будь ласка, чи є можливість сповідатися під час літургії, щоб потім одразу причаститися? Якщо так, то в які дні? З поважних причин часом не можу потрапити на вечірню. Дякую.

        • Під час літургії це неможливо, але перед літургією в будні дні чи суботу (коли немає великого свята і відповідно немає ранньої літургії) – будь ласка. З восьмої ранку храм відкритий, якщо прийдете на 8:30, то зможете сповідатися. З повагою, священник Андрій

  13. Зі страстною п”ятницею! Скажіть будь-ласка, в який час до Пасхи проходитеме у ці 2 дні сповідь.

    • Сповідь була впродовж усього Великого посту. Якщо сповідалися в цей час – будь ласка, підходьте до Причастя на Пасху. У Велику Суботу вранці о 8:30 також буде сповідь для тих, хто чомусь не встиг посповідатися раніше.

  14. Добрий день ,скажіть будь ласка ,краще просто приходити на вечірню службу для сповіді чи все таки телефонувати і домовлятись?завчасно дякую за відповідь

    • Шановна Аліна, домовлятися наперед не потрібно. В суботу ввечері черговий священник під час служби виходить на сповідь. В інші дні, коли служиться вечірня, після вечірні одразу повідомте священнику, який служить, що Ви хотіли би сповідатися. З повагою, священник Андрій.

  15. Добрий день, о котрій годині і де проходить сповідь, коли в Соборі служать Літургію у будні дні?

    • В будні дні з вівторка, а також в суботу можна сповідатися вранці 8:30, а також напередодні ввечері одразу після вечірньої служби, тобто десь о 17:30. В тому самому придіді, де йдуть буденні служби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *