Особливості богослужінь на першому тижні Великого посту

Дорогі парафіяни та читачі сайту! Вітаємо вас із початком весни духовної – Великого посту, який цього року починається 2 березня. Просимо звернути увагу, що на першому тижні посту в нашому соборі в буденні дні ввечорі служби з читанням Великого покаянного канону починатимуться о 18:00 – на годину пізніше, ніж це було раніше. Ми прийняли рішення починати служби пізніше заради того, щоби більше парафіян мали змогу відвідати богослужіння після роботи.

З понеділка по четвер увечері служитиметься Велике повечір’я з послідовним читанням покаянного канону святого Андрія Критського. Радимо прийти хоча би раз на цю особливу покаянну службу. Причаститися на першому тижні посту можна буде у середу і п’ятницю вранці за літургією Ранішосвячених Дарів, у суботу за літургією святителя Іоана Златоуста і в неділю за літургією святителя Василія Великого. Сповідь відбуватиметься напередодні ввечері під час вечірньої служби, та вранці з 8:30 до 9:00.

У п’ятницю після літургії Ранішосвячених Дарів служитиметься молебень святому Федору Тирону з благословенням колива, а у неділю після літургії Василія Великого – молебень неділі Православ’я на честь відновлення шанування святих ікон.

Бажаємо усім світлого і радісного посту!

3 thoughts on “Особливості богослужінь на першому тижні Великого посту

  1. Дякую.
    І вам, світлого і радісного посту.
    “Світлої туги” Нам всім, якщо туги, то лише за Спасителем.

  2. Чи буде транслюватися Велике повечір”я з читанням Канону?

    • Трансляцію може поставити владика Олександр через свій телефон, дивитися можна на сторінці владики у Фейсбуці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *