Богослужіння на свято П’ятидесятниці

Від імені митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, голови Парафіяльної ради Ігоря Лисова та усієї громади Спасо-Преображенського собору вітаємо з великим святом П’ятидесятниці! Цього дня згадується зішестя Святого Духа на апостолів через десять днів після Вознесіння Спасителя, тобто на 50-й день після Христового Воскресіння. День зішестя Святого Духа вважають Днем народження християнської Церкви. Отримавши Святого Духа, апостоли почали проповідувати Христа різними мовами. Про це розповідає книга Діянь Апостольських.

Відправу Божественної літургії та всеношної напередодні у Спасо-Преображенському соборі очолив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр у співслужінні духовенства та гостей парафії у духовному сані. Проповідь після Апостола сказав протд.Іван Гичун, а після Євангелія – прот.Миколай Павленко. За традицією парафії, одразу після літургії було відправлено вечірню, за якою читалися коліноприклонні молитви.

За сприяння Голови Парафіяльної ради собору Ігоря Лисова богослужіння транслювалося наживо на нашому сайті та на Ютуб-каналі Спасо-Преображенського собору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *