Українська Церква: шлях до автокефалії. Нова книга митрополита Олександра

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) видав нову книгу під назвою “Українська Церква: шлях до автокефалії”. У 500-сторінковому томі поєднано історичні, богословські і канонічні розвідки щодо новітньої історії українського Православ’я, об’єднані ідеєю канонічної незалежності Православної Церкви України.

У першій – публіцістичній – частині книги опубліковано статті митрополита Олександра, написані та оприлюднені автором в українських ЗМІ впродовж 2016-2018 років, де дискутуються питання, пов’язані з канонічним статусом, богослужбовою мовою та відновленням єдності Православної Церкви в Україні.

До другої частини увійшли історичні розвідки, присвячені актуальним сьогодні питанням української церковної історії – боротьбі за автокефалію в 1918-1925 роках, а також історичним обставинам неканонічного приєднання Київської Митрополії до Московського Патріархату у 1686 році.

Книгу видано у видавництві “Дух і Літера” спільно з Фондом пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира (Сабодана). Придбати книгу можна у лавці Спасо-Преображенського собору. Замовити доставку поштою можна через Ольгу Заріцьку, тел. (050) 357-7534. Ціна примірника 300 грн.

Зміст книги:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *