Божественна літургія у неділю перед Різдвом Христовим, 6 січня

Сьогодні – неділя перед Різдвом Христовим, а також день Надвечір’я, або Святвечір Різдва Христового. Настоятель нашого собору митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр разом із митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном співслужили сьогодні Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію і Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію в соборі святого Георгія на Фанарі в Стамбулі. Вранці Патріарх Варфоломій передав Митрополиту Епіфанію Томос про автокефалію Православної Церкви України. В нашому соборі за богослужінням сьогодні було піднесено подячну молитву Богові за довгоочікуваний Патріарший Томос.

Ранню Божественну літургію в нашому соборі сьогодні очолив протоієрей Миколай Тишкун. Пізню Божественну літургію, а також всеношну напередодні очолив протоієрей Андрій Дудченко. Йому співслужили гості: архімандрит Арсеній (Бочкарь), протоієрей Миколай Павленко, протоієрей Сергій Бережной. Після Апостольського читання проповідував протодиякон Іван Гичун, після Євангелія – отець Андрій. За Божественною літургією читали початок Євангелія від Матфея – родовід Ісуса Христа. Після літургії одразу відправили Різдвяну вечірню з читанням Старозавітних пророцтв про народження Спасителя, а в кінці служби винесли ікону Різдва Христового та освятили коливо для всіх парафіян.

За сприяння голови Парафіяльної ради Ігоря Лисова Божественна літургія транслювалася наживо тут на нашому сайті та на YouTube-каналі Спасо-Преображенського собору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *