Божественна літургія у неділю після Різдва Христового, 13 січня

Сьогодні, 13 січня, у неділю після Різдва Христового, Православна Церква відзначає пам’ять святих праведних Йосифа Обручника, Давида царя та Якова брата Господнього. Святкову всеношну напередодні очолив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Сьогодні владика Олександр співслужив у Вінниці Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію і митрополиту Вінницькому і Барському Симеону. За цією службою молився Президент України Петро Порошенко. Після служби пан Президент подякував митрополиту Симеону і митрополиту Олександру за мужність, за любов до України, до вірних і до Церкви.

Ранню Божественну літургію в нашому соборі служив протоієрей Миколай Павленко. Пізню Божественну літургію очолив протоієрей Андрій Дудченко у співслужінні духовенства собору, а також архімандрита Арсенія (Бочкаря) і протоієрея Сергія Бережного. Після Апостолу проповідував протодиякон Ростислав Воробій, після Євангелія – протоієрей Миколай Тишкун. З благословення митрополита Олександра проповідь під час причащання кліриків сказав Костянтин Корза.

За сприяння голови Парафіяльної ради Ігоря Лисова Божественна літургія транслювалася наживо тут на нашому сайті та на YouTube-каналі Спасо-Преображенського собору.

Запрошуємо також переглянути запис богослужіння з Вінниці:

Фото: president.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *