Божественна літургія у неділю 23 грудня

Сьогодні, у неділю 23 грудня, у наповненому Спасо-Преображенському соборі парафіяни та гості молилися з великою радістю і дякували Богу за можливість перебувати у канонічній автокефальній українській Христовій Церкві. Адже сталося нарешті те, що наш народ виборював понад сто років. Нарешті ми отримали канонічну автокефалію, яка, за словами Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана), “має вінчати усі наші зусилля”. І хоча повне об’єднання Церкви в Україні – наше завдання на майбутнє, ця справа вже почалася, і наш собор – перша парафія УПЦ в Києві, що приєдналася до Православної Церкви України. Громада собору на чолі з головою Парафіяльної ради Ігорем Лисовим зробила свій вибір на минулому тижні. Сьогодні в Спасо-Преображенському соборі на літургії можна було зустріти багато відомих українців: і політиків, і діячів культури, письменників – душі нації, які прийшли висловити свою підтримку кліру собору та спільно помолитись за єдину помісну Церкву в Україні.

Божественну літургію, а також всеношну напередодні у нашому соборі очолив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр у співслужінні кліриків собору та гостей у священному сані. Проповідь після Апостолу сказав протодиякон Іван Гичун, після Євангелія – протоієрей Андрій Дудченко. В кінці служби після відпусту протоієрей Петро Зуєв розповів парафіянам про те, що означає приєднання до Православної Церкви України.

За сприяння голови Парафіяльної ради Ігоря Лисова Божественна літургія транслювалася наживо тут на нашому сайті та на YouTube-каналі Спасо-Преображенського собору.

2 thoughts on “Божественна літургія у неділю 23 грудня

  1. Яка чудова, радісна та велелюдне служба в цьому соборі Православної Церкви України!

  2. Чому Богослужіння не українською мовою, а церковнослов’янською (читай росыйською)? Зрада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *