Митрополичому хору FRESCO SONORE – 5 років!

У неділю Торжества Православ’я виповнюється п’ять років хоровому колективу “Fresco Sonore” під управлінням заслуженого діяча мистецтв України Олександра Леонідовича Тарасенка – Митрополичому хору Спасо-Преображенського собору. За підтримки ктитора собору Ігоря Лисова і з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія впродовж п’яти років хор супроводжує недільні та святкові урочисті богослужіння в нашому соборі і став невід’ємною органічною частиною життя парафії.

Хор “Fresco Sonore” – учасник Міжнародної пасхальної асамблеї у 2013, 2014, 2015 та 2016 роках. З незмінним успіхом колектив виступає на найпрестижніших сценах столиці України. Зокрема у Національній філармонії України, Національному будинку органної та камерної музики України, Національній музичній академії України ім. П.І. Чайковського, Соборі Святої Софії Київської, Успенському соборі Києво-Печерської Лаври та багатьох інших.

Перший концерт хору відбувся 18 квітня 2013 року у домовій церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці, що в Митрополичих палатах Софії Київської. В травні 2013 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та за підтримки ктитора собору Лисова Ігоря Володимировича колектив записав свій перший CD-диск «Воспойте Господеві піснь нову», який було присвячено 1025-річчю Хрещення Русі.

Першим богослужінням хору стала Божественна літургія в неділю Торжества Православ’я 24 березня 2013 року. До першого складу соборного хору увійшли православні співці – студенти провідних мистецьких вузів столиці, професійні співаки, артисти провідних хорових колективів столиці, любителі церковного співу. Основу репертуару колективу складають найкращі зразки богослужбового співу київської церковно-співочої традиції – Київський та Києво-Печерський розспіви, Острозький, Почаївський наспіви, гармонізації та власні твори композиторів київської композиторської школи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *