Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив Богоявленський приділ і очолив Божественну літургію

Сьогодні, у неділю 29 жовтня, громада Спасо-Преображенського собору приймала Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та численних гостей. На запрошення голови Парафіяльної ради Ігоря Лисова Предстоятель Української Православної Церкви освятив правий Богоявленський приділ собору і очолив святкову Божественну літургію. Разом із Блаженнішим Онуфрієм співслужили понад двадцять єпископів Української Православної Церкви, клірики собору і гості у священному сані.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Черкаський і Канівський Софроній, митрополит Чернігівський і Новгородо-Сіверський Амвросій, митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Пантелеімон (Романовський), архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Кам’янський і Царичанський Володимир, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Обухівський Іона, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Іванківський Кассіан, єпископ Баришівський Віктор.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив богослужбові нагороди: протоієрей Василій Сабанюк і протоієрей Тарас Козка удостоєні права носити хрест із прикрасами.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до численної пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Під час Божественної літургії Предстоятель звершив дві хіротонії: ієрейську - над викладачем Київської духовної семінарії ієродияконом Паїсієм(Кулішом)та дияконську - над кліриком Чернівецької єпархії Миколаєм Поливканом.

Після літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав голову Парафіяльної ради Собору Ігоря Лисова, громаду і парафіян собору з освяченням Богоявленського приділу, те тепер будуть також регулярно правитися богослужіння та звершуватися таїнство Хрещення.

Ігор Володимирович подякував Предстоятелю і гостям за таке свято. “З Божою допомогою ми збудували два приділа. Сьогодні, дякуючи Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, у нас відбулося справжнє свято. Ваше Блаженство, моя Вам подяка за постійну увагу і підтримку мене особисто та нашої парафії. Ви дійсно відверто служите Українській Православній Церкві, і всі Ваші проповіді спрямовані на добро, на розбудову нашого суспільства, на наше майбутнє. Паства нашого собору росте, і ми дуже вдячні Вам, настоятелю нашого собору, і митрополиту Олександру, а також нашому духовенству за їхню щоденну працю в соборі та в музеї Блаженнішого Митрополита Володимира”, – сказав Ігор Лисов. Від імені парафії Ігор Володимирович подарував Блаженнішому Митрополиту Онуфрію пам’ятний подарунок і панагію. Ігор Лисов також зазначив, що у лівому приділі розпочалися роботи з викладення мозаїк, які планується завершити до наступної Пасхи.

Блаженніший Митрополит Онуфрій відзнчив церковними орденами Ігоря Лисова, художника Юрія Левченка та усіх причетних до будівництва і прикрашання соборного приділу.

Богослужіння транслювалося наживо на нашому сайті та на національному телеканалі “Перший Ukraine”.

(Відео буде доступне для перегляду після обробки на сервері)

 

Всеношну напередодні у Спасо-Преображенському соборі очолив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Фото Прес-служби УПЦ і Максима Сидоренка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *