Престольне свято: Преображення Господнє

Сьогодні, 19 серпня, у Спасо-Преображенському соборі – престольне свято! Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, голова Парафіяльної ради Ігор Лисов і громада собору вітають усіх читачів сайту з цим великим святом! Православна Церква згадує сьогодні подію, описану в Євангелії: Ісус Христос, піднявшись із трьома найближчими учнями на високу гору, явив їм Свою Божественну славу. Учні побачили пророків Мойсея та Іллю, які бесідували з Ісусом, та почули голос із хмари, що охопила їх: “Це є Син Мій улюблений…”

Святкову Божественну літургію на це велике свято очолив митрополит Олександр у співслужінні архієпископів Пантелеїмона Бучанського та Іларія Макарівського, а також архієпископа Гурія. Після літургії звершили хресну ходу навколо собору та освятили виноград і плоди нового урожаю. Благословення плодів цього дня – це подяка Богові, адже все творіння є даром Творця нашого. Чудовими святковими піснеспівами порадував парафіян архієрейський хор під управлінням Олександра Тарасенка.

Богослужіння транслювалося наживо на нашому сайті та на національному телеканалі “Перший Ukraine”.

(Відео буде доступне для перегляду після обробки на сервері)

Фото Максима Сидоренка.

One thought on “Престольне свято: Преображення Господнє

  1. Свято було чудове, а от вечірня була не перевершена,особливо, коли сонце осіяло фреску Преображення. А ще соло Олександра (исповедайтеся Господеви) до мурашок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *