Визначено переможців конкурсу дитячих малюнків «Пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира присвячується…»

20 листопада 2016 року у Національній бібліотеці України для дітей (вул.Баумана, 60) відкрито першу тематичну дитячу виставку-конкурс малюнків «Пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира присвячується…». У конкурсі взяли участь юні художники віком від 6 до 17 років з різних куточків України, в тому числі з Миколаєва, Білої Церкви, Слов’янська, Дружківки (Донецька область) тощо. Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр цього ж дня нагородив переможців.

img_6752_4

В актовій залі бібліотеки організували святковий концерт. Юні артисти не лише співали та танцювали – зі сцени лунали вірші Блаженнішого Митрополита Володимира.

Після концертної програми відбулася церемонія нагородження. Духівник Фонду пам’яті Баженнішого Митрополита Володимира митрополит Олександр, який був головою журі, вручив дипломи переможцям, подяки учасникам та відзначив членів журі.

Символічно, що всім дітям були вручені кулькові білі ромашки – саме цій квітці присвятив один зі своїх віршів Блаженніший Владика. Ніхто з юних художників не пішов додому з пустими руками –всім були вручені подарунки та сувеніри.

img_6885

Після офіційної частини для малечі був проведений творчий майстер-клас з декоративно-прикладного мистецтва. Окрім цього, діти разом із батьками долучилися до традиції, що не так давно буда започаткована у Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира, коли всі відвідувачі пригощаються бубликами, до яких прив’язаний папірець з висловом cпочилого Предстоятеля – на пам’ять. Бублики за життя дуже любив Владика Володимир та пригощав ними всіх своїх гостей.

Оскільки захід відбувся у Національній бібліотеці України для дітей, митрополит Олександр з зацікавленістю оглянув бібліотеку та познайомився з її устроєм. Наостанок, духівник Фонду залишив запис в книзі почесних гостей:

«Несказанно радий, що такий гарний захід пройшов у храмі книги. Вражений гарним і радушним прийомом. Книга – вікно в пізнання і життя. Малюнок – реалізація Божого Дару. Милості, щедрот і благословіння! Дякую організаторам і щонайперше – учасникам. Любов Блаженнішого Володимира і пам’ять про нього – жива».

img_6414

Зазначимо, що кращі малюнки будуть використані в якості ілюстрацій до дитячої книги з авторськими віршами Митрополита Володимира.

Конкурс-виставку започатковано Фондом пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, створеного з ініціативи Голови Парафіяльної ради Спасо-Преображенського собору Ігоря Лисова, за підтримки баскетбольного клубу “Будівельник” з метою виявлення, розвитку, підтримки талановитих дітей та молоді, формування їх світогляду, поширення серед підростаючого покоління ідеї цінності знань про історичні постаті нашої землі, активізації пізнавальної діяльності засобами образотворчого мистецтва.

img_6404

img_6432

img_6433

img_6437

img_6534

img_6576

img_6770

img_6793

img_6839

img_6905_1

img_6953

img_7005

img_7019

img_7036

img_7040

img_7046

One thought on “Визначено переможців конкурсу дитячих малюнків «Пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира присвячується…»

  1. Які наші діти талановиті, дякувати Богу за їх талант.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *